X

У Києві на мосту Патона з’явиться гнучкий відбійник

Система Road Zipper позволяет очень быстро переместить отбойник или и вовсе убрать его.

На столичному мосту Патона незабаром буде встановлено сучасний відбійник. Про це повідомив екс-заступник голови КМДА, депутат Київради Ілля Сагайдак.

За словами Іллі Сагайдака, відбійник на мосту Патона буде виконаний за технологією Road Zipper. Бар’єр складатиметься з безлічі пластикових чарунок, сполучених гнучким зчепленням. Він міцний, але при цьому легкий. Відбійник Road Zipper застосовується на мостах Нью-Йорка, Сан-Франциско і Сан-Дієго.

Така конструкція дає змогу дуже швидко перемістити відбійник. Спеціальна дорожня машина з гідравлічними підйомниками і S-подібним конвейєром всередині в лічені хвилини змінює положення відбійника і, відповідно, змінює конфігурацію дороги.

Таким чином з’явиться можливість регулювати рух на мосту в години пік. Наприклад, вранці Road Zipper дасть змогу створити додаткові смуги руху в сторону центру, а ввечері – у сторону лівого берега Дніпра.

Крім того, Ілля Сагайдак стверджує, що встановлення гнучкого відбійника дасть змогу зменшити загазованість мосту і щорічно економити 348-736 млн гривень.