X

Під час ремонт доріг у Києві «загубилися» мільйони гривень

В Госаудитслужбе выявили завышение подрядчиками стоимости ремонтов дорог г. Киева в целом на сумму почти 11 млн. грн.

Як засвідчила розпочата наприкінці 2016-го року планова ревізія фінансово-господарської діяльності комунальної корпорації “Київавтодор”, підрядники безпідставно збільшили обсяги виконаних робіт, внесли в акти виконаних робіт неправдиві відомості про використані матеріали та будівельні машини, а також неправильно застосували норми і розцінки.

Також під час ревізії виявлено порушення законодавства у сфері закупівель державним коштом. Приміром, корпорація не скасувала торги і уклала договори з підрядниками на загальну суму майже 418 млн грн, незважаючи на невідповідність пропозицій учасників торгів вимогам документації конкурсних торгів.

Крім того, один із виконавців ремонтних робіт перешкоджав фахівцям Держаудитслужби, через що неможливо було провести зустрічну звірку, щоб документально підтвердити вартість виконаних на замовлення КК “Київавтодор” робіт із капітального ремонту Південного мосту через р. Дніпро (Дарницький район м. Києва) на суму понад 46 млн грн.

Результати ревізії передано в Київську міську державну адміністрацію, а матеріали контрольного заходу направлені в Головне слідче управління Національної поліції України.