X

До уваги водіїв: у снігопад зростає кількість автопідстав на дорогах!

Плохая видимость и низкая скорость – лучшие друзья автомошенников. Поэтому в снегопад растет число автоподстав на дорогах

В умовах обмеженої видимості, нервозності водіїв і їзди з малою швидкістю найчастіше шахраї організовують автопідстави з пішоходами. Адже сніг і скупчення автомобілів буквально «розв’язують» їм руки і дають повну свободу дій.

Найчастіше шахрайство на дорогах відбувається поблизу зупинок і ринків, особливо біля поворотів. Хлопець або дівчина з телефоном біля вуха нібито рухається в бік «жертви», створюючи видимість абстрагованості та імітуючи розмову телефоном. Загалом так воно і є, але спілкується він з напарником, який направляє його в потрібному напрямку, щоб зачепити бічне дзеркало і майстерно впасти на капот – акторські навички можуть дуже навіть вразити.

Найчастіше шахрай-пішохід має під курткою щось важке, наприклад хокейні щитки, якими він і ламає бічне дзеркало під час падіння. Гуркіт і людина, що «летить», шокують водія, який у такому стані перестає тверезо мислити. Подальший розвиток подій загальновідомий. «Постраждалий» каже, мовляв, з ним все нормально. В цей час раптово з’являються і «свідки», які додатково морально тиснуть на водія.

Підсумок цього шахрайства з пішоходом може різнитися залежно від «почерку» ошуканців. Одні намагаються «збити» з водія гроші, щоб не викликати поліцію. Інші чинять ще хитріше – пішохід нібито відпускає водія, який з полегшенням залишає «місце події». Але через кілька годин автовласник стає злочинцем, оскільки «постраждалий» оперативно подає заяву на нього. Не виключено, що у нього є і відеозапис події.

Що загрожує водієві за наїзд на пішохода та залишення місця ДТП з постраждалим? Правильно – в’язниця. І от тут пішохід-аферист перетворюється у шантажиста, вимагаючи від водія яку завгодно суму, аж до 8-10 тисяч доларів.

Висновок: автопідстава «збитий пішохід» – доволі поширене явище, яке стає масовим у снігопад. Тому будьте дуже обережними і, якщо навіть сталася ДТП, в будь-якому разі викликайте поліцію. Інакше можете стати жертвою шахрайства і заручником ситуації, вийти з якої без фінансових втрат навряд чи вдасться.