X

Як батькам захистити дітей від біди

По данным полиции во время школьных каникул, а особенно длительных летних, отмечается рост детского дорожно-транспортного травматизма. Как родителям защитить своих детей от беды?

Основна відповідальність за гарантування безпеки дітей лежить на їхніх батьках. Дорослі повинні щодня нагадувати своїм дітям про основні правила дорожньої «грамоти» і головне – подавати особистий приклад правильної поведінки на дорозі. Пам’ятайте, для юних учасників руху найкращим і основним прикладом для наслідування є саме батьки. Здавалося б, навіть таке несуттєве порушення, як перехід проїзної частини поза межами пішохідного переходу, привчає дітей ігнорувати правила безпеки і надалі може обернутися великими неприємностями.

Навпаки, дорослі мають із малечку привчати своїх чад до того, що дозволяється переходити дорогу лише «зеброю» і лише на дозвільний для пішоходів сигнал світлофора. Врахуйте, якщо з найменшого віку закладати в дітей правильні навички поведінки – в майбутньому це значно підвищує дорожню безпеку для них. І що цікаво – діти, засвоївши основні ази дорожньої грамоти, починають у свою чергу контролювати своїх батьків: чи все правильно ті роблять на дорозі і таким чином стимулюють дорослих дотримуватися ПДР.

Також важливо регулярно нагадувати їм про небезпеку, яка підстерігає їх під час ігор біля дороги. Велосипеди, ролики, скейти та ігри в м’яч – це чудово, але займатися ними потрібно тільки на дворових територіях, а ще краще – на закритих від машин майданчиках.

Увага, діти на дорогах!

Безпека дітей на дорогах: лікнеп стосовно правил