X

Маршрутка зіткнулася з бензовозом: столичні рятувальники провели навчання (відео)

Накануне Дня спасателя, который отмечается в Украине 17 сентября, столичные пожарные вместе с командой КАСС провели учение по оказанию помощи пострадавшим в серьезном ДТП с маршруткой и бензовозом

На Столичному шосе (Обухівський напрямок), пожежники Києва разом з рятувальниками Київської аварійно-рятувальної служби (КАРС), поліцією та відділом медицини катастроф, провели спільні навчання з ліквідації наслідків дорожньо-транспортної пригоди. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, повідомляє офіційний сайт відомства.

За його словами, відпрацювали звільнення дев’ятьох постраждалих після зіткнення маршрутного автобуса з паливозаправником. Під час зіткнення маршрутний автобус з пасажирами перекинувся, а з паливозаправника почало виливатися на дорогу пальне, яке загорілося, тому існувала небезпека вибуху. На навчання залучили понад 50 фахівців та 10 одиниць техніки.

“За даними поліції, в столиці щодня стається до 200 автотранспортних подій. Всесвітня організація охорони здоров’я каже, що кількість ДТП щорічно зростає. Порятунок людей і надання першої медичної допомоги в таких випадках — на першому місці. Тому рятувальні служби міста мають бути готовими до всіх випробувань, діяти чітко і швидко”, — зазначив заступник голови КМДА.

Він додав, що локація, де проводили навчання, обрана не випадково. Тільки з початку року на цьому відрізку дороги постраждали 43 людини, загинули 13, а 20 — були важко травмовані. Тому спільні дії рятувальних служб після дорожньо-транспортної пригоди та надання допомоги постраждалим мають бути чітко відпрацьовані.