X

На фуру з кулаками — масові заворушення в США зачепили і далекобійників (відео)

В ходе массовых беспорядков в США под ударом митингующих оказались и магистральные автопоезда

Масові заворушення у США, спровоковані расовим конфліктом в Мінеаполісі, не вщухають вже кілька днів. Мітингувальники б’ють вітрини магазинів, займаються мародерством. Страждає й інше майно — наприклад, автомобілі, які просто підпалюють.

А ось на цьому відео, розміщеному в Фейсбук, видно як десятки людей буквально атакують багатотонну фуру, що перевозить нафтопродукти. Одні хулігани намагаються вибити шибки просто на ходу, дертися на капот і підніжки, інші кидають під колеса велосипеди, намагаючись зупинити багатотонний автопоїзд.

Як повідомив нашому кореспонденту знайомий канадський далекобійник, вантажівку в кінцевому підсумку зупинили, водія сильно побили, після чого його забрали в лікарню. Найдивніше, що водій офіційно вважається заарештованим, так як йому висунули обвинувачення в тому, що він в ‘їхав у натовп “мирних мітингувальників”. Пізніше з’ясувалось, що водієм є 35-річний уродженець з Вінниччини – Богдан Вечірко.

Все це відбулося в Міннеаполісі, місті, звідки, власне, все й почалось. Тут вперше люди вийшли на швидкісні автомагістралі. Влада перекрила рух на всіх автомагістралях штату Міннесота (це там, де Міннеаполіс). А у Сент-Луїсі (Міссурі) протестувальниками були зупинені вантажівки Fedex і Amazon, щоб похуліганити, а заодно і пограбувати. У підсумку один з водіїв натиснув на газ і переїхав чоловіка.

За словами далекобійника, сьогодні ходить бродіння в Інтернет – спільнотах далекобійників про те, щоб припинити перевезення – до тих пір, поки не буде забезпечена безпека на дорогах. Зараз наш знайомий далекобійник знаходиться в Північній Каліфорнії і для себе вирішив так: об ‘їжджати великі міста, не заїжджати на внутрішньоміські магістралі, адже осередки заворушень перебувають у великих містах і деяких передмістях.