X

Наочно: як українці обманюють відеофіксацію порушень ПДР

Правила существуют для того, чтобы их нарушать? Ерунда, но некоторые считают, что автоматическая система фиксации нарушений ПДД существует для других

Система автоматичної відеофіксації порушень ПДР, яка почала працювати на українських дорогах із 1 червня 2020 року, уже завдала чимало проблем злісним “гонщикам”, які вважають, що обмеження швидкості існує для когось іншого. У мережі продовжують ділитися “корисними порадами”.

Так, на сторінці Київ Оперативний у Facebook розмістили відео, на якому черговий винахідливий веселун продемонстрував простий, дешевий і швидкий (як і його машина) спосіб обдурити камери автоматичної відеофіксації порушень ПДР.

Усе, що потрібно для збереження заповітної можливості перевищувати швидкість і наражати інших учасників дорожнього руху на небезпеку, — це шматочок чорної ізоляційної стрічки, який дасть змогу легко перетворити літеру С в О. Найвинахідливіші представники руху порушників зможуть придумати й інші алфавітні вправи.

Напевно, окремі представники суспільства, яких випадково випустили на дороги, оцінять корисну пораду. З іншого боку, тепер ми знаємо, що власника автомобіля з реєстраційним номером КА 6743 АС краще уникати. У жодному разі не перевищуйте встановлені обмеження максимальної швидкості, зберігайте безпечний і відповідальний рух на дорозі.

Читайте також:
51 тысяча нарушений ПДД за неделю: полиция подвела итоги операции "Безопасное шоссе"
136