X

Таксистам дозволили їздити смугою для громадського транспорту: що для цього потрібно

Смуга для громадського транспорту призначена тільки для тих транспортних засобів, які перевозять пасажирів і пересуваються певним маршрутом, а виїзд на неї приватним автомобілям категорично заборонений. За порушення цього правила в КУпАП передбачено штраф у розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 510 гривень. Мініфраструктури вирішило внести деякі зміни до правил і запропонувало розширити список тих, кому дозволено пересуватися цією смугою. Йдеться про автомобілі служб таксі.

Кабінет Міністрів України розглянув ініціативу і дозволив українським таксі пересуватися смугами руху для громадського транспорту. Ось тільки робити це можуть тільки ті таксисти, які мають офіційний статус і ліцензію. Особам, які займаються приватними перевезеннями, виїзд на смугу, як і раніше, заборонений. Причому таксистам можна буде не тільки їздити цією смугою, а й здійснювати там посадку/висадку пасажирів, дотримуючись положень пунктів 15.1 і 15.2 правил.

“Це допоможе пасажирам таксі швидше дістатися до місця призначення, а не стояти в заторах у загальному потоці руху, покращити якість послуг і комфорт перевезень. Нелегальних перевізників таксі ці зміни стимулюватимуть виконувати вимоги ліцензійного законодавства”, – уточнив глава Мінінфраструктури В’ячеслав Криклій.