X

Український далекобійник встановив антирекорд за кермом

В Польше была остановлена украинская фура, на которой водитель грубо нарушил труда и отдыха

Не дарма кажуть, що сильно втомлений водій прирівнюється до п’яного. У такої людини уповільнена реакція, ба більше — вона може просто заснути за кермом, що загрожує серйозною аварією з сумним результатом. Так от, днями в Польщі, на шосе біля міста Глівіце затримали українську фуру, водій якої грубо порушив законодавство, повідомляє yavp.pl

Читайте також:
Режим праці та відпочинку водіїв контролюватиме новий онлайн-сервіс

По-перше, він рухався територією Польщі (з Нідерландів в Україну) без транзитного дозволу. По-друге, що просто вразило наповал працівників Інспекції дорожньо-транспортного контролю, водій перебував у дорозі практично без відпочинку 22 години. Це за норми 10 годин. А якщо говорити про час безперервного перебування за кермом, то він становив 14 годин, що майже втричі перевищує встановлений ліміт у 4,5 години.

Читайте також:
Новий вид габаритно-вагового контролю скоро запрацює в Україні: де і коли з'являться комплекси WIN?

Щоб так їхати, далекобійник поперемінно вставляв свою і чужу картку водія в тахограф. У результаті водія відправили на примусовий відпочинок, наклавши водночас штраф на нього та на перевізника на загальну суму 12 тис. злотих (92 тис. грн). Така от розплата за поспішність. І добре, що все обійшлося без ДТП.