X

Водія оштрафували на 30 600 грн лише за 2 години

Хмельницкие патрульные полицейские дважды за день оштрафовали нетрезвого водителя - на общую сумму в 30 600 грн.

У Хмельницькому водія оштрафували на 30 600 грн протягом двох годин. Так, близько 6 ранку 7 серпня патрульні поліцейські помітили Chevrolet Aveo, який порушив ПДР, а саме п. 11.2. Нагадуємо: на дорогах, які мають дві і більше смуг для руху в одному напрямку, автомобілі мають рухатися якнайближче до правого краю проїзної частини, повідомляє офіційний сайт відомства.

Під час спілкування з водієм інспектори помітили явні ознаки алкогольного сп’яніння. Підозру поліцейських підтвердили лікарі — вміст алкоголю в крові майже в 10 разів перевищив норму. Патрульні склали на водія протокол за водіння у стані сп’яніння і передали автомобіль його товаришеві, переконавшись, що той тверезий і має посвідчення водія.

Близько 8 години ранку вже інший екіпаж зупинив той самий автомобіль на вулиці Чкалова за вимкнений показник повороту. Водієм виявився той самий чоловік, на якого двома годинами раніше склали протокол за ст.. 130 КУпАП. Цього разу стан алкогольного сп’яніння підтвердили за допомогою алкотестера. Відповідно до ст. 130 КУпАП на громадянина повторно склали протокол пр ч. 1.

Нагадаємо, що за водіння в нетверезому стані вже карають штрафом 10 200 грн і позбавленням водійських прав на рік. За повторні порушення передбачено ще більш суворі покарання: 20 400 грн і 40 800 грн за другу і третю спробу сісти п’яним за кермо. При цьому права відбиратимуть на три роки та 10 років відповідно.