X

Як зловмисник продавав неіснуюче авто з Європи

В Киеве задержали мошенника, который пытался продать несуществующее авто из Германии

Вживані авто з Європи, як і раніше, є актуальними в нашій країні. Але, на жаль, зловмисники користуються цим. Недавно в Мережі намагалися продати неіснуюче авто з Німеччини, про що на своєму сайті розповіла поліція Києва.

Зловмисник розмістив в Instagram оголошення про продаж уживаного Kia Sorento, на що відгукнувся один з користувачів соцмережі. Чоловік заявив, що його “цікавить такий автомобіль”, і домовився про зустріч із продавцем, де підписав договір і передав зловмиснику завдаток у розмірі 5700 доларів.

Читайте також:
Какие б/у авто в США можно купить под ключ до $10 000

“У «пастку» потрапив киянин, зацікавившись купівлею автомобіля нібито з Німеччини. Чоловік домовився про зустріч із «продавцем», де і уклав договір купівлі-продажу. Після отримання передоплати за неіснуючий транспортний засіб правопорушник одразу зник і перестав відповідати на дзвінки”, – заявив старший слідчий Головного управління Національної поліції в місті Києві Сергій Руденко.

Після того, як довірливий українець зрозумів, що став жертвою обману, він звернувся до поліції. Правоохоронці провели оперативно-розшукові заходи і незабаром вийшли на шахрая – ним виявився 29-річний киянин, раніше судимий за аналогічні злочини. Чоловіка затримали і помістили під домашній арешт. Тепер “продавцеві” загрожує до 8 років позбавлення волі.

Читайте також:
Б/у авто из США — загадочный утопленник BMW 5 Series 2018