X

На дорогах України збільшиться кількість радарів TruCAM —карта розміщення

Использовать приборы TruCAM будут на 309 участках дорог

Патрульна поліція України продовжує боротьбу з порушниками швидкісного режиму і знову збільшує кількість радарів TruCAM на дорогах країни. Шляхом примусового зниження швидкості правоохоронці сподіваються домогтися зменшення кількості аварій і смертності в них. За статистикою, саме це порушення ПДР найчастіше призводить до ДТП.

Із 22 березня на українських дорогах почнуть працювати 60 додаткових приладів вимірювання швидкості TruCAM. Тепер їх число досягне 117 одиниць, здійснювати вимірювання ними будуть на 309 ділянках доріг у різних областях. Пристрої працюватимуть поряд із камерами автофіксації порушень ПДР. На думку поліції, це дасть комплексний результат у боротьбі з порушниками.

Зокрема, нові прилади TruCAM з’являться в таких областях України: Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Луганській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській та Чернівецькій. Нові ділянки позначені на карті червоним кольором, а наявні — синім.

Читайте також:
В Україні набуває чинності новий закон, який збільшує штрафи і бореться зі смертністю на дорогах

У поліції вкотре наголосили, що основною метою застосування радарів є не поповнення бюджету за рахунок штрафів, а поліпшення ситуації на дорогах. Саме тому TruCAM використовуються відкрито і, перш ніж передати їх патрульним, відомство публікує деталізовану карту з позначення місць застосування. Також поруч з інспекторами, які використовують прилади, завжди стоїть службовий автомобіль із увімкненими синіми проблисковими маячками.