X

Перша група велопатрульных отримала сертифікати (+ВІДЕО)

Во вручении сертификатов, которые состоялось 15 июля, приняла участие глава Национальной полиции Украины Хатия Деканоидзе.

Поліцейські з кількох міст пройшли курс тактичної підготовки під керівництвом канадських інструкторів. Велосипеди використовуватимуть у місцях, важкодоступних для автотранспорту: історичному центрі міста, парковій зоні тощо. У врученні сертифікатів, що відбулося 15 липня, взяла участь керівник Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, повідомляє сайт Нацполіції.

За її словами, впровадження сучасних поліцейських стандартів дасть Україні можливість розвиватися. Використання велосипедів у роботі патрульної поліції буде корисним за кількома напрямками.

«Передусім ми маємо доводити, що комунікація з нашими громадянами – це пріоритет для поліцейських. І друге – це, звісно, здоровий спосіб життя, який має презентувати патрульний», – наголосила Хатія Деканоїдзе.

Глава Нацполіції зазначила, що велосипеди дають можливість поліцейським дістатися потрібного місця, незважаючи на завантаженість вулиць. Також велопатрульні наряди нестимуть службу в місцях, які є важкодоступними для автомобільного транспорту – в пішохідних зонах, історичних центрах міст, паркових зонах тощо. Ще одним аспектом використання патрульними велосипедів стане функція пропаганди здорового способу життя.

Канадські фахівці навчали патрульних тактиці керування велосипедами в умовах міста. До програми тренінгу увійшли їзда у важкодоступних місцях, наприклад – східцями, а також використання велосипедів для власного захисту тощо.

«Хочу висловити подяку нашим канадським колегам, які реально протягом кількох тижнів займалися тренуванням хлопців. Це перша хвиля, потім буде друга хвиля – тренери, які приїдуть до міста і там вже передаватимуть ці навички», – повідомила глава відомства.

Після запуску велопатрулів поліції в столиці на черзі – Харків, Хмельницький, Івано-Франківськ, Львів та Одеса.