X

До ВР внесли законопроект про дешеве розмитнення авто на єврономерах

Автор законопроекта предлагает не учитывать возраст авто при расчете таможенных платежей.

До Верховної Ради внесено проект закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо спрощення умов ввезення на митну територію України транспортних засобів та приведення умов оподаткування до спільного режиму акцизних зборів Європейського Союзу».

Автором законопроекту є народний депутат Олексій Ковальов. Він пропонує тимчасово зменшити вартість акцизу, прибравши на 180 днів коефіцієнт віку авто. Таким чином акциз розраховується за формулою:

Акциз = базова ставка х коефіцієнт двигуна (об’єм у літрах)

Однак така знижка діятиме тільки на вже ввезені авто на єврономерах. Зате з 2021 року пропонується і зовсім усунути з переліку підакцизних товарів легкові автомобілі і кузови до них, мотоцикли, причепи, вантажні транспортні засоби та автобуси.

Також законопроект дозволяє розмитнення машин стандарту Євро-2 і нижче, якщо їх використовували понад 30 років або вони належать до предметів колекціонування або антикваріату. Це полегшить реєстрацію ретро-авто.

Нагадаємо, влада пообіцяла змінити систему розмитнення автомобілів в Україні до кінця року – наразі діє відстрочка штрафів для власників авто на єврономерах.

Читайте також:
Рада ввела штрафи за перевезення дітей на звичайних сидіннях