X

В Україні змінили правила паркування та систему оплати

Платные парковки станут комфортнее, а оплатить услуги будет в разы проще

Кількість автомобілів в Україні з кожним роком зростає, а разом із цим і потреба в парковках і стоянках. Для багатьох водіїв правильно припаркуватися щось на кшталт квесту. Щоб зробити парковку інтуїтивно зрозумілою і комфортною, Кабінет Міністрів України сьогодні, 31 березня, схвалив проект постанови “Про внесення змін до постанови №1342 від 3 грудня 2009 року щодо вдосконалення діючих правил паркування транспортних засобів”.

Внесені коригування дадуть змогу збалансувати інтереси всіх груп населення, а саме – автомобілістів, пішоходів, велосипедистів і людей з інвалідністю. До того ж система паркування почне відповідати європейському рівню.

Серед ключових змін можна відзначити:

  • удосконалення форм оплати послуг паркування — можливість проведення платежу через термінал, комплекси самообслуговування, банкомати та мобільні додатки;
  • введення відповідальності за блокування доступу до зарядної інфраструктури для електромобілів;
  • розширення повноважень інспекторів з паркування та інших осіб міської або селищної ради, що відповідають за надання послуги;
  • введення заборони для суб’єктів господарювання на обладнання паркомісць на тротуарах.
Читайте також:
Скільки Київ, Дніпро, Харків та інші міста заробляють на парковках

На думку уряду, ухвалення цього рішення дасть можливість не тільки врегулювати діяльність платних парковок і зробити якість надання послуг вищою, а й дозволить значно збільшити розмір надходження коштів до міських бюджетів.