X

Яндекс.Україна висловила свою позицію з приводу санкцій

16 мая, похоже, станет исторической датой не только для Украины. Ведь именно в этот день Президент подписал указ о запрете российских соцсетей, сайтов и онлайн-сервисов

Як писав «Автоцентр», після появи указу на сайті президента ми попросили коментар у компанії «Яндекс.Україна» щодо подальшої долі таких сервісів, як «Яндекс.Карти», «Яндекс.Пробки», «Яндекс.Такси» тощо.

Публікуємо офіційний лист «Яндекс.Україна» щодо введення заборони:

«Яндекс розвиває свої сервіси для України з 2005 року. Понад 12 років ми робимо український пошук, карти українських міст, навігацію, освітні проекти та ще кілька десятків різних проектів. Весь цей час наша українська команда працює згідно з законодавством України, вкладає всі свої зусилля на створення якісних продуктів.

На жаль, рішення про санкції стосується не тільки нас. Це санкції проти 11 мільйонів українських користувачів, які щомісяця обирають наші сервіси, і проти тисяч українських організацій, які використовують наші технології і сервіси для розвитку своїх бізнесів.

Бізнес групи компаній „Яндекс”, звісно, дуже великий, і санкції не матимуть на неї негативного впливу. Але ми вважаємо Україну важливою частиною нашої роботи і шкодуємо, що санкції зводять нанівець всі багаторічні зусилля нашої команди. Головний потерпілий від санкцій — це український користувач. Дуже шкода».