X

Новий сезон IndyCar розпочнеться в червні без глядачів

Несмотря на пандемию коронавируса, главная формульная серия Америки IndyCar готовится вернутся. Правда, чтобы обезопасить людей, организаторы ввели целый ряд ограничений и запретов.

У суботу, 6 червня, в Техасі офіційно стартує сезон IndyCar. Хоча щоб убезпечити учасників і глядачів, організатори пішли на низку обмежень. Головне з яких – як мінімум перші перегони чемпіонату вже точно відбудуться без глядачів.

Автожарт
Студия DreamWorks готовит фильм «Turbo» о серии INDYCAR
13 Бер, 19:35

За словами президента IndyCar Джея Фрая, організатори тісно співпрацювали з власниками траси і місцевою медичною владою. Таким чином вдалося гарантувати безпеку учасників змагань. Крім порожніх трибун на вболівальників чекають і деякі зміни.

Перегоновий вікенд скоротять до одного дня. Гонщики проведуть двогодинне тренування, потім кваліфікацію і одразу – перегони. Дистанцію також вирішили скоротити з 248 до 200 кіл. Однак цим заходи безпеки не обмежуються. Команди вже отримали суворі правила, в яких є обмеження на кількість персоналу.

Читайте також:
Формула-1 продовжила канікули ще на місяць

Також там є вказівки щодо соціального дистанціювання і подробиці про систему контролю за станом здоров’я учасників. Загалом у сезоні-2020 IndyCar відбудеться 14 перегонів. Причому вперше за сто років 500-мильні перегони в Індіанаполісі відбудуться не в травні. Їх старт заплановано на 23 серпня.