X

«Зелене Пекло» підкорилося українцю!

Минулої суботи, 8-го липня, на трасі Нюргбургринг проходив пʼятий етап серії NLS, де український гонщик Іван Пеклін здобув перемогу у класі V5 на Porsche Cayman!

NLS – це серія перегонів яка складається з шести 4-годинних та трьох 6-годинних гонок, та проходить виключно на «Північній Петлі» Нюргбургринга.

Кільце «Північна Петля» має довжину 25,7 кілометри та вважається найскладнішою кільцевою трасою у світі, через це вона також відома як «Зелене Пекло».

У перегонах на витривалість за кермом однієї машини зазвичай бере участь декілька гонщиків. Ці перегони також відрізняються від звичних спринтів кількістю піт-стопів, через набагато довшу дистанцію гонки і кількість необхідного палива та шин.
Цього разу екіпаж Івана складався з чотирьох пілотів, які заміняли один одного протягом 6-годинної гонки.

Попри те що супротивники українця мають набагато більше досвіду на «Зеленому Пеклі», це не завадило Івану бути найшвидшим у кваліфікації у своєму класі та здобути пол-позицію. Пеклін стартував першим серед свого екіпажу та зміг значно відʼїхати від найближчого супротивника. Цей розрив допоміг напарникам Івана не втратити позицію, відʼїхати ще далі і впевнено виграти цю гонку!

Бажаємо успіхів українському пілоту і сподіваємось на подальші перемоги України в автоспорті і не тільки!