X

Блекаут, сніг, дощ і колапс на дорогах. 5 порад як уберегти себе за кермом

В Україні погіршення погодних умов та наслідки масованого ракетного удару створило складні умови на дорогах. Через дощ і мокрий сніг дорога слизька і видимість сильно обмежена. А повсюдні відключення електроенергії призвели до того, що не працюють світлофори. Особливо в годину пік у великих містах це створює затори та проблеми з рухом. Нацполіція виставила регулювальників на завантажених перехрестях, щоб керувати потоками транспорту.

Водіям варто усвідомлювати, що для того, щоб мінімізувати ймовірність виникнення ДТП зараз особливо важливо дотримуватися кількох правил:

  1. Перед початком руху добре очистіть від льоду та снігу кожне скло та дзеркала заднього виду. Також важливо щоб чистими були укзателі поворотів та стоп-сигнали
  2. Якщо у вашого авто немає ДХО – перед виїздом на дорогу увімкніть ближнє світло фар. Так ваше авто буде значно краще видно іншим учасникам руху у похмуру погоду.
  3. Вибирайте швидкість відповідно до ситуації, не поспішайте. Нині це особливо небезпечно. Збільшився гальмівний шлях, вищим є ризик втрати стійкості машини навіть на невисокій швидкості.
  4. У жодному разі не робіть різких маневрів! Переконайтеся, що ваш намір змінити радість рух бачать інші учасники руху.
  5. Максимально зосередьте увагу на дорозі. Після того, як не було мобільного зв’язку та інтернету вам можуть почати приходити повідомлення та дзвінки. Не говоріть і не відповідайте на повідомлення на ходу. Якщо це терміново – зупиніться.