X

Renault Trucks підвищує ефективність управління автопарком

Компанія Renault Trucks розширила функціональні можливості своєї телематичної системи управління автопарком Optifllet, додавши два нових модулі – Health («Здоров’я») та Safety («Безпека»). Таким чином, клієнт тепер отримує можливість встановити до п’яти функціональних модулів для Optifleet, що не тільки оптимізує витрати, а й підвищує безпеку.

Це Check («Перевірка») – відстеження витрати пального та ефективність економічного водіння. Для електромобілів – це також можливість онлайн-перевірки заряду батарей у кожній вантажівці. Модуль Map («Карта») дає можливість диспетчеру дізнатися про місцезнаходження автомобіля в режимі онлайн і спланувати точний час доставки вантажу. Наступний модуль – Drive («Водіння») контролює час праці та відпочинку водія та дозволяє віддалено знімати показання з тахографа.

А тепер про дві нові функції. Модуль Health («Здоров’я») передає інформацію про контрольні лампи на панелі приладів кожної машини – або через портал Optifleet в режимі онлайн, або по e-mail – менеджеру автопарку. Це дає можливість детально спланувати технічне обслуговування та передбачити пов’язаний із цим час простою.

А модуль Safety (“Безпека”) фіксує все, що пов’язано з роботою таких електронних “помічників”, як системи екстреного гальмування (AEBS), системи стабілізації (ESC), а також системи, що стежить за рухом заданою смугою (LDWS). Також відстежується надмірне гальмування та прискорення. Всі ці дані надсилаються на портал Optifllet в онлайн-режимі або по e-mail. Таким чином, можна проаналізувати, наскільки безпечно їздить той чи інший водій, та у разі потреби відправити його на відповідний тренінг.

Усі п’ять модулів Optifleet доступні для вантажівок Renault Trucks сімейств T, C і K. Що ж до машин D і D Wide (у тому числі на електротязі), то для них поки що передбачено три функції: Сheck, Map і Drive. Зазначимо, що Optifleet також сумісна з вантажівками інших виробників. Крім того, передбачена інтеграція системи з індивідуальним ПЗ перевізника, з доступом до даних через API-інтерфейс Optifleet.