X

Безпечні подорожі з дитиною – що важливо враховувати обираючи автокрісло?

Вибір безпечного пересування дитини в автомобілі – це відповідальність батьків, які повинні відповідально підійти до вирішення цього питання із урахуванням всіх нюансів обираючи автокрісло.

Звичайно, перше, на що необхідно звернути увагу батькам, це показники безпеки. Автокрісла світових, відомих брендів проходять тестування незалежних організацій, які публікують результати краш-тестів на сайтах – www.adac.de і www.test.de.

Краш-тести ADAC (Загальний німецький автомобільний клуб) и Stiftung Warentes (Незалежний інститут споживачів) – організації, які проводять тестування та за їх підсумками автокрісла отримують картку із оцінками безпеки. З кожним роком критерії безпеки змінюються і критерії оцінювання автокрісел стають все вище!

Критерії оцінювання визначаються в 4-х групах: безпека, зручність у використанні, ергономіка та екологічність. Звісно, перше, на що варто звернути увагу – це критерій безпеки, він повинен бути визначеним як «добре» або «дуже добре». В такому випадку, автокрісло можливо розглядати до придбання.

Також важливо зорієнтуватися у правильності вибору автокрісла виходячи із ваги, зросту та віку дитини, що відповідає стандарту i-Size. Виходячи із цього, існують такі групи автокрісел:

  • група 0+ – автокрісла від народження до 9 місяців (до 13 кг). Без автокрісел даної групи, наприклад, у США не виписують малюка із пологового будинку. Батьки зобов’язані показати автокрісло, розмістити у ньому новонародженого і тільки після цього отримують довідку про виписку. Цей період дуже важливий з точки зору безпеки малюка, саме тому, важливо, щоб усі пересування дитини в автомобілі були виходячи із вимог, а саме: автокрісло необхідно встановити проти ходу руху автомобіля, малюк повинен бути зафіксований за допомогою ременів безпеки, його голівка повинна бути посередні підголівника автокрісла (підголівник є основою системи захисту голови при бокових зіткненнях). В асортиментній лінійці CYBEX автокрісло групи 0+ це модель Cloud Z iSize. За краш-тестами дана модель має оцінку безпеки – 1,7, що є дуже високою оцінкою (у краш-тестах система оцінювання від більшого до меншого, чим менша оцінка, тим вище рівень безпеки). Автокрісло Cloud Z iSize має унікальну функцію – воно встановлюється на шасі візочка та розкладається в лежаче положення, що дуже зручно, коли батьки подорожують в авто, а після можуть не будити малюка, а просто розмістити автокрісло на шасі завдяки спеціальним адаптерам;

  • група 0+1 – автокрісла даної групи поєднують в собі можливість транспортування новонародженого малюка із подальшою трансформацією до автокрісла дитини більш старшого віку. В даній категорії представлено не багато брендів, тому що поєднати завдання безпеки та зручності трансформації вдається далеко не всім виробникам. З цим завданням ідеально впорався бренд CYBEX, модель автокрісла Sirona Z iSize. Автокрісло має унікальну особливість – воно повертається на 180 градусів навколо своєї бази, тим самим забезпечуючи можливість трансформації автокрісла із групи 0+ в групу 1. Автокрісло встановлюється в авто за допомогою системи isofix, а також ноги-упору, що забезпечує максимально надійну фіксацію автокрісла;

  • група 1/2/3 – автокрісла від 9 місяців до 12 років. Лише окремі виробники можуть запропонувати батькам автокрісла-трансформери із урахуванням високих критеріїв безпеки при тестуванні у всіх трьох групах. Уважно розглядаємо тести ADAC і бачимо, що одну із лідируючих позицій в даній категорії займає автокрісло CYBEX, модель Pallas G iSize із оцінкою good (2.0).

Зважаючи на такий діапазон вікових груп спинка сидіння має багато положень по висоті. Підголівник має три положення регулювання. В цьому автокріслі дитина до 4 років фіксується подушкою-столиком безпеки, а крісло встановлюється на базу isofix із можливістю змінювати кут нахилу спинки. Для більш дорослих дітей це автокрісло трансформується в автокрісло групи 2/3 – знімається база isofix, прибирається подушка-столик безпеки і дитина фіксується штатними ременями безпеки автомобіля;

  • група 2/3 – автокрісла від 4-х до 12-ти років. В даній групі також представлено багато моделей різних дизайнів та моделей по функціоналу. Унікальне автокрісло Solution Z iFix, яке росте разом із дитиною не тільки в довжину, а й в ширину, забезпечуючи максимальний комфорт і безпеку під час пересування в авто.

Визначившись із необхідною групою, обов’язково візьміть із собою дитину для того, щоб впевнитись, що автокрісло підходить (групу 0+ обирають батьки до народження малюка). Важливо, щоб автокрісло подобалось дитині і вона почувала себе комфортно. Якщо дитині буде зручно і безпечно – будь-яка подорож буде в радість і Вам і Малюку!

Ознайомитись з асортиментною лінійкою безпечних автокрісел CYBEX, ви зможете на офіційному сайті https://cybex.net.ua/ru.

Безпечних подорожей!