X

У Києві повернути евакуйований автомобіль можна за допомогою смартфона

В Киеве обновили приложение Kyiv Smart City и теперь с его помощью можно не только узнать куда эвакуировали ваше авто за неправильную парковку, а и оплатить штраф

Проблема припаркованих у недозволеному місці автомобілів не нова. Найчастіше водії кидають машини на тротуарах і газонах, а буває перекривають цілі смуги руху. Найгостріше ця проблема стоїть у столиці України, де дорожня ситуація далека від ідеалу.

Для боротьби з недбалими водіями було створено інспекцію з паркування, яка може не тільки виписувати штраф, а й евакуювати автомобілі, що заважають проїзду. Інспектори працюють на вулицях Києва вже близько півроку. Але, незважаючи на це, водії продовжують порушувати правила. Кількість евакуйованих автомобілів нітрохи не зменшується, а от процедура їх повернення суттєво спростилася.

Зокрема, за допомогою оновленого мобільного додатку Kyiv Smart City можна не тільки дізнатися куди і з якої причини евакуювали ваш автомобіль, а й повернути його. Для цього необхідно завантажити в додаток зазначений перелік документів і сплатити штраф. Після цього вам прийде повідомлення з підтвердженням і подальша інструкція, в якій буде вказано місце, де затвердити заяву і забрати авто.