X

Гроза хуліганів: поліцейські замовили 300 Мерседес Спринтер

Популярный развозной автомобиль Mercedes-Benz Sprinter отлично подходит для работы в полиции. Недаром стражи порядка получат три сотни таких автомобилей.

Mercedes-Benz Sprinter

Новий Mercedes-Benz Sprinter приміряв поліцейську форму. Поліція Нідерландів отримає в рамках контракту три сотні спеціально обладнаних автомобілів. Перша партія вже заступила на службу в листопаді. В основу машин покладено вкорочений фургон із низьким дахом – моделі 316 CDI. Турбодизель 160 к.с. у парі з автоматичною 7-ступінчастою коробкою передач 7G-TRONIC забезпечує прийнятну динаміку. При цьому досягається прекрасна економічність: в комбінованому режимі витрата палива становить лише 7,1 л на 100 км.

Доопрацюванням поліцейського Mercedes-Benz Sprinter займалася голландська компанія VDL Bus Venlo bv. Салон розрахований на перевезення 8 осіб. Зовні машину відрізняє не тільки яскраве червоно-синє забарвлення. Решітка радіатора отримала додатковий захист, так само, як і фари, з додатковими плексигласовими плафонами. На бампері встановлено металеву плиту для тарана. Лобове скло прикрашає захисна решітка, представлена в двох варіантах: з горизонтальними або вертикальними роз’ємами.

Mercedes-Benz Sprinter

На даху встановлено спецсигнали, а також динаміки системи Command Sound, що дає змогу вмикати гучний зв’язок на відстань до 500 метрів – під час розгону натовпу хуліганів. Цікаво, що ручки дверцят зменшені в розмірах, щоб призвідникам заворушень було незручно за них братися.

Поліцейський Mercedes-Benz Sprinter добре підкований і щодо систем зв’язку. Так, наприклад, завдяки системі National Operational Network System на екран в машині можуть передаватися в режимі реального часу зображення з поліцейських вертольотів. А система позиціонування Position Monitoring System дає змогу диспетчеру завжди бути в курсі місцезнаходження автомобіля. Добре було б і українським поліцейським мати у своєму арсеналі поліцейські Спринтери.