X

Відомий автобусний виробник представив інноваційну вантажівку

На нещодавній виставці Solutrans 2023 у Ліоні відомий іспанський виробник автобусів Irizar презентував електричну вантажівку ie Truck другого покоління. Від первістка, що дебютував два роки тому, машина відрізняється оновленим дизайном кабіни, що добре видно за світлодіодними фарами.

Кабіна також стала нижчою і коротшою, що підвищило універсальність використання з різними кузовними надбудовами. Висота підніжки, як і раніше, складає всього 370 мм, що полегшує посадку-висадку.

Проте найважливіші зміни приховані всередині. Машина стала значно легше – на 1400 кг для версії 4х2 і на 2000 кг для тривісної, 6х2. Скільки тепер важить автомобіль не повідомляється, проте споряджена маса попередника варіювалася від 8,5 до 12,5 т залежно від виконання.

Помітно зросла і автономність роботи. Тепер застосовуються акумулятори третього покоління, з більшою щільністю енергії. У результаті з батареєю ємністю 512 кВт.год запас ходу сягає 400 км. А на машині першої генерації ці показники дорівнювали 400 кВт.год і 250 км відповідно. Що ж до потужності двигуна, то раніше вона становила 160 та 240 кВт для машин 4х2 та 6х2 відповідно.

Виробництво електровантажівки ie Truck налагодять на новому заводі Irizar у Гіпускоа, запущеному ще навесні. Перші поставки клієнтам заплановано на травень 2024 року.

Читайте також:
Irizar презентував свій перший водневий автобус