X

Mercedes-Benz покаже всюдихід зі змінними кузовами

На виставці аварійно-рятувальної техніки RETTmobil, яка пройде 15 – 17 травня у німецькому місті Фульда (земля Гессен), будуть представлені цікаві пожежні автомобілі Mercedes-Benz Special Trucks. Це всюдиходи Unimog U 5023 у різних варіантах. Один з них – TLF 3000 з алюмінієвим кузовом Rosenbaurer, що перевозить 3000 л води та оснащений насосом FPN-10-2000 продуктивністю 2000 л хв.

Особливий інтерес представляє багатофункціональний аварійно-рятувальний автомобіль з Unimog U 5023 із краном-маніпулятором та змінними кузовами GW-L Kats. Установкою займалася спеціалізована компанія Eggers Fahrzeugbau.

Машина комплектується трьома модулями у вигляді контейнерів, що мають різне завдання. Один із них призначений для гасіння лісових пожеж (запас води 2000 л). Другий служить для допомоги при повенях (з набором спеціалізованого обладнання). А третій може використати для евакуації потерпілих (вміщує до 8 осіб).

Автомобіль також укомплектований потужною лебідкою. На виставці буде продемонстровано один із 26 таких всюдиходів, нещодавно замовлених Міністерством внутрішніх справ землі Гессен.

Зазначимо, що Unimog U 5023 має відмінні позашляхові якості. У цьому велика заслуга чудової геометрії прохідності (дорожній просвіт 50 см, кут з’їзду з надбудовою – 42 град.) та системи централізованого регулювання тиску в шинах. Машина здатна долати броди завглибшки до 1,2 м.