X

Mercedes-Benz Sprinter в ролі мобільного банківського відділення

Развозной автомобиль Mercedes-Benz Sprinter может применяться в еще одной важной сфере – в качестве передвижного банковского отделения.

Спеціальні автомобілі Mercedes-Benz Sprinter уже повним ходом працюють в ощадному банку німецького міста Геппінген. Перші, яскраво-червоні машини надійшли сюди ще в листопаді минулого року. Автомобілі експлуатуються як пересувні банківські відділення для обслуговування населення віддалених куточків передмістя.

Для автомобіля було обрано стандартне шасі Mercedes-Benz Sprinter 316 СDI із двигуном у 163 к.с. Дороги в цьому районі доволі горбисті, а тому водії оцінили хорошу тягу мотора вже на низьких обертах. Автомобіль отримав занижену на 205 мм раму (доопрацювання виконала компанія AL-KO), що дає можливість полегшити доступ клієнтів у фургон, зокрема і людей з обмеженими можливостями.

Водії також відзначили систему допомоги під час старту на підйомах, яка йде в парі з системою курсової стійкості Adaptive ESP. І це дуже до речі, адже машина оснащена куленепробивним, доволі важким кузовом, виготовленим спеціалізованим ательє Berger Fahrzeugbau.

А стосовно банківських службовців, то вони забезпечені в мобільному відділенні всім необхідним. Для них навіть передбачений умивальник і біотуалет. Машина укомплектована системою відеоспостереження і GPS, що допомагає моментально відстежити її розташування. Для живлення спецобладнання використовуються ємні літій-іонні акумулятори, що дало змогу відмовитися від установлення додаткового генератора.