X

Meritor презентував першу незалежну підвіску для автобусів

Відомий американський виробник Meritor почав виробництво передньої незалежної підвіски ProTec для автобусів. Це перша модель фірми, спеціально розроблена для цього типу транспортних засобів. Новинка IFS MIS-20E інтегрована з кермовим управлінням і розрахована на осьове навантаження в 9 т.

В її конструкції застосовані двотрубні амортизатори. Цікаво, що тут також використовуються ті ж маточини з конічними зубчастими шестернями, що і на легкій тактичній машині Joint Light Tactical Vehicle (JLTV), прийшла в американській армії на заміну горезвісному HMMWV.

Відзначимо, що компанія Meritor зарекомендувала себе як постачальник надійних і витривалих підвісок. Тому весь накопичений досвід в цій сфері було вирішено використовувати і для цивільного великовантажного транспорту. Що ж стосується нової підвіски ProTec для автобусів, то вона також отримала пневматичні дискові гальма EX+L.

До речі, Meritor також відомий своїми провідними мостами. Останні можна зустріти не тільки на американських вантажівках, але і на турецьких — наприклад, моделях важкого класу BMC Tugra, презентованих в Україні у 2021 році.