X

На автобусах Mercedes-Benz з’явилася унікальна антибактеріальна система очищення повітря

Компанія Daimler Buses робить все можливе, щоб мінімізувати ризик зараження коронавірусом у громадському транспорті. Один з нещодавно запроваджених заходів — встановлення за запитом на міські та приміські автобуси Сitaro і Conecto системи EvoFresh з вбудованими вентиляторами і повітряними фільтрами з функцією противірусного захисту. Важливо, що система доступна і для варіантів без кондиціонера.

Модулі EvoFresh встановлюють під стандартними вентиляційними люками в даху: два на одиночному автобусі і чотири на зчленованому. Вентилятори вмикаються автоматично відразу після того, як водій відкриває люки проти ходу. Електропривод дає змогу виконувати це натисканням лише однієї кнопки. Коли люки закриті, наприклад в холодну пору року, модулі ефективно фільтрують циркулююче повітря в пасажирському салоні під час роботи вентиляторів.

Система самостійно регулює швидкість вентилятора. Максимальна продуктивність на модуль становить 1350 кубометрів на годину. Це забезпечує повне оновлення повітря в транспортному засобі до двох хвилин.