X

На ринок вийшов 300-тонний мобільний кран з рекордною висотою підйому

Компанія Liebherr в 2022 році освоїла випуск 6-вісного мобільного крана LTM 1300-6.3 з висотою підйому 90 м. Це єдина на ринку модель з такими характеристиками, яка може пересуватися дорогами загального користування. У новинки навантаження на вісь не перевищує 12 т. Ба більше, 300-тонний кран може експлуатуватися і на дорогах, де осьове навантаження обмежена 10 т. Для цього деякі частини телескопічної стріли, а також виносних опор (аутригерів) зроблені знімними – їх можна демонтувати, так само як і встановити назад, без використання додаткового крана.

Висота підйому в 90 м – далеко не межа. До основної 8-секційної телескопічної стріли можна під’єднати “гусак” довжиною до 20,5, а також дві 7-метрові решітчасті стріли. В результаті максимальна висота підйому може досягати 120 м.

 

Здебільшого подібні мобільні крани розраховані для роботи під час сили вітру до 9 м/с, для чого прораховуються спеціальні графіки навантаження. Для LTM 1300-6.3 цей поріг підняли до 11,2 м /с, а в разі використання решітчастого обладнання – до 13,4 м/с. уУ режимі чистого телескопа цей показник і зовсім досягає 15,6 м/с.

Читайте також:
Нові мобільні крани Liebherr — коли швидкість важливіша за вантажопідйомність

Восьмициліндровий дизельний двигун Liebherr в ходовій частині, що розвиває 619 к.с. і 3068 Нм, працює в парі з 12-ступеневою АКП ZF TraXon. Додатковий режим ECOdrive одночасно економить паливо і знижують рівень шуму.