X

На вулиці Берліна виїде безпілотний автобус у рамках проекту MAN BeIntelli

Проект MAN BeIntelli, розроблений спільно з Технічним університетом Берліна та IAV GmbH, має впровадити інтелектуальні системи дорожнього руху з автономними транспортними засобами в столиці Німеччини вже до весни 2024 року.

У травні 2023 року MAN оголосив про співпрацю з компанією Mobileye, що належить Intel. MAN Truck & Bus планує подальші пілотні випробування в реальному використанні клієнтами, а в перспективі до кінця десятиліття – розгорнути серійне виробництво.

Ядром проекту BeIntelli є explanatory bus, автономний електромобіль, оснащений автоматизованою системою керування від Берлінського технічного університету. Один з таких електробусів рухатиметься самостійно в центрі Берліна – цифровим випробувальним треком між Аденауер-Платц і Ернст-Ройтер-Платц у напрямку Бранденбурзьких воріт.

Автобус, побудований на міській моделі Lion’s City E, буде оснащений автоматизованою системою водіння (ADS), розробленою партнерами проекту BeIntelli – лабораторією DAI-Lab (що належить Берлінському технічному університету) та GT-ARC, за підтримки Центру Відчутного штучного інтелекту та цифровізації.

Автобус служитиме цифровим центром, що включає екрани для візуального пояснення пасажирам навичок та технологій безпілотного водіння.

Читайте також:
Оголошено найінноваційніші проекти в галузі вантажного автотранспорту