X

Nissan показав фургон Interstar наступного покоління

Компанія Nissan виводить на європейський ринок нове покоління моделі Interstar. Це перший великий розвізний фургон марки, який став доступним у виконанні на електротязі -Interstar-e. Що ж стосується машин з дизельним двигуном, то вони отримали 9-ступеневу коробку передач і відрізняються кращою в класі паливною економічністю.

Interstar розроблений у кооперації з компанією Renault, тому має багато спільного з нещодавно презентованою моделлю Master четвертої генерації. Новинку від Nissan відрізняється масивна, агресивного вигляду решітка радіатора – з великою фірмовою емблемою по центру та великими літерами в назві моделі на верхній кромці.

Крім суцільнометалевого фургона машина доступна як шасі з кабіною для встановлення різних надбудов від сторонніх виробників: самоскидних кузовів, бортових платформ, а також фургонів різного типу. Якщо говорити про заводський фургон, то тут покупець оцінить подовжений на 100 мм вантажний відсік, а також ширший (+ 40 мм) отвір зсувних дверей.

В електричному варіанті Interstar-e вантажопідйомність досягає 1,6 т, а в дизельному – 2 т. В обох випадках є можливість буксирування причепа повною масою до 2500 кг. Що стосується Interstar-e, то його найбільш вантажопідйомною версією, повною масою 4 т, можна керувати дорогами Європи з «легковими» правами. Нові машини отримали менший на 1,5 м діаметр розвороту, що полегшує маневрування містом.

Nissan Interstar-e може комплектуватися батареями з двома варіантами ємності: 87 кВт.год та 40 кВт., що забезпечує запас ходу до 460 км та 200 км відповідно. Завдяки системі Nissan D/C Charging зарядити більший акумулятор для пробігу до 252 км можна лише за 30 хвилин. А заряджання змінним струмом від 10 до 100% ємності займе близько 4 годин.

Автомобілі в стандартній комплектації оснащуються системою екстреного гальмування Forward Emergency Braking, системою «антисон» Drowsiness Warning, а також системою контролю тиску в шинах. Крім того, встановлюється система допомоги під час руху з причепом – Trailer Sway Assist. Нова модель Interstar-e допоможе компанії Nissan досягти поставленої мети – до 2026 року електрифікувати всі легкі комерційні автомобілі.