X

Нові вантажівки DAF готові працювати на біопаливі HVO

Компанія DAF Trucks постійно працює над підвищенням екологічності своїх автомобілів. Так, всі вантажівки нового покоління, що випускаються сьогодні, підготовлені для роботи на біопаливі HVO – гідроочищеній рослинній олії, що дозволяє знизити викиди СО2 на 90%. І це без спеціального доопрацювання дизельних двигунів. Для магістральних тягачів збережено міжсервісні інтервали до 200 тис. км.

HVO отримують із відходів харчової промисловості. І на даний момент – це найбільш екологічне паливо для вантажівок з дизельними двигунами. І сьогодні його вже можна заливати в новітні автомобілі DAF. І в розвізні LF, і в універсальні моделі XD, що завоювали титул «Міжнародна вантажівка року 2023», і в машини сімейства XF, XG і XG+, які також отримали звання International Truck of the Year тільки вже 2022-го.

Зазначимо, що DAF Trucks ще у 2018 році розпочав випуск електричних вантажівок важкого класу – першим серед європейських виробників. А у 2022 році він представив уже нові машини на електротязі, із запасом ходу до 500 км. Також у компанії сьогодні активно працюють над вантажівками на водневих паливних елементах.

Читайте також:
В Україну поставлено преміальний тягач із подовженою на півметра кабіною