X

Представлені чемпіони економічності серед вантажівок

Вантажівки DAF у нинішньому році отримали чимало нагород з паливної економічності: Green Truck Award; за найнижчу витрату в комбінованому режимі в ході порівняльних тестів European Truck Challenge та ін. Однак досконалість не має меж, а тому в компанії DAF Trucks вирішили запропонувати з січня 2024 машини з новим пакетом Efficiency Champion (“Чемпіон економічності”). Він доступний для моделей XD, XF, XG та XG+, оснащених двигунами MX-11 та МХ-13, а також різними типами кабін.

Вантажівки отримають широкій набір функцій, спрямованих на паливну економічність. Це і система камер замість дзеркал – DAF Digital Vision, і повний аеродинамічний пакет, і шини зі зниженим опором коченню, і предикативний круїз-контроль (з урахуванням топографії місцевості), а також потужне моторне гальмо Paccar MX. Крім того, двигуни оснащуються новітнім програмним забезпеченням, що робить їхню роботу більш збалансованою. Також спрощується поведінка віддаленої діагностики через онлайн-платформи. Усе це знижує сукупну вартість володіння.

Вантажівки DAF з пакетом Efficiency Champion підготовлені для роботи на біопаливі HVO – гідроочищеній рослинній олії, що знижує викиди СО2 на 90% порівняно з дизелем. Машини також відповідають 3-му класу з викидів СО2 на найближчі 6 років, що дозволяє мінімізувати плату за проїзд дорогами Німеччини.

Також усі вантажівки DAF, які почнуть поставлятися клієнтами з січня 2024 року, будуть укомплектовані новітніми системами допомоги водієві – ADAS. Це і остання версія системи автоматичного екстреного гальмування, система допомоги при рушанні з місця, система сканування сліпих зон при повороті для виявлення пішоходів та велосипедистів, система розпізнавання знаків обмеження швидкості, система попередження про виїзд зі смуги руху тощо.