X

Судний день близький: автомобілі Tesla готові заговорити з людьми

Электрокары Tesla собираются общаться с людьми не только внутри автомобиля, но и снаружи. Генеральный директор Илон Маск даже выпустил видео для предварительного просмотра

Високі ставки Tesla на штучний інтелект вже давно не таємниця. Два роки тому компанія найняла Андрія Карпаті для керівництва командою з комп’ютерного зору і штучного інтелекту, і відтоді вони тільки розширюють свою команду. Основне використання AI в Tesla полягає в розвитку здатності автономного керування, але автовиробник не має наміру зупинятися на цьому.

Генеральний директор Tesla Ілон Маск завжди наполягав на поліпшенні системи голосових команд для керування автомобілем, і він навіть сказав, що в кінцевому підсумку ці транспортні засоби будуть здатні відповідати на запитання і вільно спілкуватися з людьми.

Читайте також:
Tesla стала самым дорогим автопроизводителем США

Нещодавно Ілон написав у своєму Twitter про те, що електрокари незабаром справді навчаться говорити. “Tesla скоро говоритиме з людьми, якщо хочете. Це реально”, – заявив він. Цей анонс був підкріплений відеороликом, в якому Tesla Model 3 їде зі словами «Ну не стійте там, втупившись, стрибайте», а потім випливає ще один не такий виразний коментар.

У цьому разі звук доноситься з динаміка, який встановлено за передньою решіткою автомобіля. Він має видавати попереджувальні сигнали для пішоходів відповідно до нових законодавчих норм для тихих транспортних засобів у США і Європі. Ще минулого року Tesla випустила оновлення, що змушує машину видавати шум під час руху на швидкості до 30 км/год і, схоже, що інженери вирішили скористатися цим пристроєм у своїх підступних цілях.