X

Такого КрАЗу ще не бачили (фото)

Цього дня, 9 листопада, 13 років тому у Києві відкрилася VIII Міжнародна спеціалізована виставка «КомунТех-2010». Справжньою сенсацією там стала прем’єра нового шасі КрАЗ Н12.0, розробленого для монтажу спеціальних надбудов з технологічним обладнанням, призначених для проведення різноманітних робіт: у комунальному господарстві, а також на промислових об’єктах, дорожньому будівництві та сільському господарстві. За тиждень автомобіль показали ще на одній столичній виставці – «АвтодорЕкспо-2010».

КрАЗ Н12.0 – це двовісне (4х2) шасі нового на той час для кременчуцьких автомобілів безкапотного компонування. Воно було оснащене оригінальною каркасно-панельною кабіною. Вантажопідйомність шасі складала 12 000 кг, а споряджена маса – 7350 кг. На автомобілі встановили дизельний двигун ЯМЗ-536 стандарту Євро 4 потужністю 312 к. с. Коробка передач – механічна, 9-ступенева. Машина вийшла досить маневреною – з радіусом розвороту 8,5 м. Максимальна швидкість – 90 км/год.

На виставці «КомунТех-2010» шасі КрАЗ Н12.0 було представлено як сміттєвоз заднього розвантаження, з надбудовою, виготовленою кременчуцькою компанією «ВЛІВ». Це найперший зразок, який готували до випробувати та пробної експлуатація в одному з автогосподарств. На жаль, машина в такому виконанні так і не була запущена в серійне виробництво.

Читайте також:
Як в Україні створили перший багатофункціональний автомобіль «Електрон»