X

У Кременчуці створили багатофункціональний автопоїзд

На вітчизняному ринку повнопривідні шасі IVECO Eurocargo (4х4) зустрічаються з різними кузовними надбудовами, причому українського виробництва. Днями Кременчуцький завод комунальної техніки «Альфатекс» поставив замовнику до Закарпаття один такий автомобіль, обладнаний бортовою платформою власного виготовлення. Але це далеко ще не все.

Так, за кабіною було встановлено потужний кран-маніпулятор HIAB X-CL 16. На мінімальному вильоті (2,9 м) його вантажопідйомність досягає 5000 кг, а на максимальному (8,1 м) цей показник дорівнює 1750 кг. Найбільша висота підйому складає 10,4 м-коду.

Такий автомобіль може працювати у парі із причепом-розпуском, виготовленим вітчизняним підприємством «Длайт». На фото показано один з його різновидів. Зазначимо, що причепи-розпуски цього виробника мають вантажопідйомність від 8 до 13 т і можуть перевозити довгомірні вантажі (хлисті, сортименти, труби, арматуру, стовпи) до 12 – 23 м.

Представлене шасі IVECO Eurocargo ML110E25WS розраховане на повну масу 11,5 т та оснащене 250-сильним двигуном. Коробка передач – механічна, 6-супенева. Паливний бак вміщує 180 л, а бак під AdBlue – 25 л. Тримісна кабіна має гарну комплектацію: кондиціонер, air bag, водійське крісло на пневмопідвісці, електросклопідйомники, зовнішні дзеркала з електроприводом та обігрівом, протитуманні фари тощо.