X

У Полтаві виготовили комфортабельний міжміський автобус

На нещодавній виставці ComAutoTrans 2024 у Києві були представлені різноманітні автобуси. На стенді “Заводу Автоснаб” демонструвався автобус категорії М2 класу B на шасі Volkswagen Crafter 50 L5H3, повною масою 5000 кг. Машина виготовлена згідно із законодавством України щодо локалізації виробництва.

Автобус має 19+1 місць для сидіння, причому комфортні крісла встановлені вітчизняні. Машина отримала спеціальний надрамник, до якого й кріпляться сидіння і відповідає всім необхідним вимогам для такого виду транспорту.

Посадку-висадку полегшує автоматична підніжка з електроприводом. Зсередини стіни, двері та стеля облицьовані декоративними панелями, встановлено LED освітлення. Застосовуються скло з покращеною тепло- та шумоізоляцією. У стелі є аварійно-вентиляційний люк.

В комплектацію входять додатковий кондиціонер салону, автономний обігрівач та додатковий електричний обігрівач на 1400 Вт. Автобус оснащений системою Start-Stop, системою проти відкату на підйомі – Hill Start, системою компенсації при бічному вітрі – Cross Wind Assist, а також протифотуманними фарами з функцією статичного підсвічування поворотів. Також встановлено посилені АКБ та генератор.

Volkswagen Crafter оснащується дволітровим турбодизелем потужністю 177 к. с., який працює у парі з механічною 6-ступеневою коробкою передач. Середня витрата пального становить 8,9 л на 100 кг. Ціна автобуса – 3,2 млн грн.

Зазначимо, що ТОВ  “Завод Автоснаб” із Полтави випускає також автомобілі швидкої медичної допомоги – на базі фургонів Citroen Jumper/Fiat Ducato, а також їхніх молодших братів Citroen Berlingo/Peugeot Partner/Opel Combo.