X

В Україні виготовили надмісткий автопоїзд

Компанія АВТЕК передала одному зі своїх клієнтів у Харківській області надмісткий бортовий автопоїзд. Він складається з тягача Ford Trucks 2642T (6х2), шасі якого має одну із найбільших у класі монтажну довжину – цілих 8 метрів (!).

Бортова тентована платформа зроблена Заводом спеціального обладнання з Черкас. Вантажівка працює з двовісним бортовим причіпом ТК-БП-18, також тентованим, виготовленим Заводом спецтехніки «Техкомплект». Можна тільки уявити корисний об’єм всього автопоїзда, якщо тільки один причіп вміщує 18 кубометрів.

Вантажівка Ford Trucks 2642T розрахована на повну масу 26 т і оснащена 12,73-літровим турбодизелем Ecotorq потужністю 420 к. с., що працює в парі з механічною, 16-ступеневою коробкою передач.

Третя, підкатна вісь тягача зроблена підйомною, що підвищує економічність та маневреність при їзді без вантажу. Є блокування диференціалу. У комплектацію автомобіля також входять бічні спойлери, фаркоп з електро- та пневмовиводами, кондиціонер, електросклопідйомники, центральний замок, а також аудіосистема.