X

Водневі автомобілі Renault з’являться на ринку вже влітку

З 9 до 11 травня в Роттердамі (Нідерладни) проходить Міжнародний саміт з водневих технологій – World Hydrogen 2022. Французька компанія HYVIA єдина, хто представляє легкі розвізні автомобілі, а саме модель Renault Master Chassis Cab H2-TECH.

Відзначимо, що HYVIA – це спільне підприємство, засноване між Renault Group і Plug Power, що займається водневою мобільністю. З червня минулого року воно сформувало портфель з трьох екологічно чистих моделей Renault Master H2-TECH: суцільнометалевого фургона корисним об’ємом 12 м куб., міського автобуса на 15 місць і шасі з кабіною під монтаж кузовів місткістю до 20 м куб.

Всі вони оснащуються силовою установкою на паливних елементах потужністю 30 кВт, акумуляторними батареями ємністю 33 кВт.год і чотирма балонами під 6 кг водню. Запас ходу досягає 500 км, а процес заправки займає всього 5 хвилин. Тут потрібно відзначити, що крім автомобілів HYVIA також представляє і свої водневі заправні станції.

Перші товарні автомобілі Renault Master H2-TECH повинні з’явитися у дилерів вже до середини року. А взагалі плани у HYVIA вельми грандіозні – до 2030 року зайняти 30% європейського ринку легких розвізних автомобілів, що працюють на водні.

Читайте також:
Презентовано електробуси Mercedes-Benz з запасом ходу до 400 км