X

Volkswagen презентував New California

Volkswagen Commercial Vehicles 7 травня офіційно презентував нове покоління New California. Ця машина повинна перейняти естафету популярності своїх попередників, що розійшлися «тиражом» понад 280 тис. од.

Нова модель побудована на подовженій версії Multivan. Довжина і ширина New California в порівнянні з попередником збільшилася: 5173 мм та 1941 мм проти 4904 мм та 1904 мм відповідно. А ось висота (зі складеним дахом) залишилася та ж сама – 1990 мм, що гарантує зручне розміщення в багатоповерхових паркінгах. Колісна база 3124 мм забезпечує більше місця в салоні. Внутрішня висота останнього – 1297 мм з опущеним дахом та 2108 мм – з піднятим.

Вперше California пропонується з двома бічними зсувними дверима (праворуч та ліворуч по борту) у стандартній комплектації, що зробило модель гнучкішою в експлуатації. Платформа MQB дозволила встановити додаткові системи допомоги водієві, включаючи гальмування перед зустрічним автомобілем у повороті, а також напівавтоматичне керування Travel Assist – зручне в дальній дорозі.

Також вперше California пропонується з гібридною силовою установкою eHybrid, що підключається, сумарною потужністю 245 к. с. та системою повного приводу 4Motion. Взагалі, це перша модель Volkswagen на платформі MQB, яка об’єднує в собі гібридний привід і всі ведучі колеса. Гібридна повнопривідна модель із передовим двигуном 1.5 TSI Evo 2 здатна буксирувати ще й причіп масою 2000 кг.

На машині може також встановлюватися або турбодизель TDI 150 к. с. або бензиновий агрегат TSI потужністю 204 к. с. Стандартний привід на передні колеса. Коробка передач – лише автоматична.

New California пропонуватиметься у п’яти основних виконаннях. Всі вони оснащені двома зсувними дверима, як вже було зазначено вище, та підйомним дахом, під яким розміщується ліжко розміром 2054х1137 мм. Версія Beach є базовою, 6-місною, з трьома рядами сидінь.

Наступна версія – Beach Tour – комплектується поворотними передніми сидіннями (водія та пасажира). У багажнику також встановлені складні сидіння. Є й розкладний столик. З’явився додатковий акумулятор на 40 Ач. Салон – 5-місний. Задній диван можна трансформувати в додаткове ліжко – для чого є знімний матрац1980х1330 мм. Починаючи з Beach Tour управління основними функціями New California можливо або з дисплея тачскрин у «вітальні», або зі штатної мультимедійної системи, або з відповідного додатку в смартфоні.

Третя версія – Camper – також 5-містна. Вона вже комплектується міні-кухнею в кормі з висувним модулем. Тут є газова плита з однією конфоркою та можливість підключення до 230В.

Виконання Coast та Ocean – 4-місні, з повноцінним кухонним блоком зліва по борту. Тут вже наявні раковина та два додаткові акумулятори по 40 Ач. Розкладне ліжко має розміри 1980 х 1060 мм. Флагманським варіантом вважається Ocean. Його крісла оббиті тканиною Melange Raven із перероблених матеріалів. Є підігрів передніх сидінь, додатковий повітряний обігрівач, Climatronic, фонове освітлення кухонного блоку, збільшений на 5 л (до 28 л) бак для прісної води, який також встановлюється у версії Coast.

Замовлення на Volkswagen New California почнуть приймати вже з червня, а перші поставки розпочнуться у другій половині року.

Читайте також:
Volkswagen California отримає виконання Last Edition