X

Автопарк Державної спеціальної служби транспорту поповнився новими позашляховиками

Міністерство економіки України за сприяння Федерального Міністерства закордонних справ Німеччини у рамках міжнародної ініціативи придбали та передали для груп розмінування Державної спеціальної служби транспорту 10 нових пікапів Toyota Land Cruiser 79.

Участь у церемонії передачі автомобілів взяли заступник Міністра економіки Ігор Безкоровайний, постійний заступник Надзвичайного і Повноважного Посла Німеччини в Україні Тім Пранге, Голова Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту генерал-майор Богдан Бондар.

– Проблема розмінування в Україні сьогодні дуже важлива і актуальна. Сьогодні на розмінуванні працює близько трьохсот груп Державної спеціальної служби транспорту. Для якісного і швидкого виконання завдань наші сапери мають бути забезпечені всім необхідним. Ці автомобілі – вагома допомога, що сприятиме ефективності роботи наших військовослужбовців. які наразі виконують завдання на Херсонщині і Миколаївщині. Ми дякуємо за підтримку та допомогу для наших саперів, – зазначив Голова Адміністрації Держспецтрансслужби.

Зі свого боку заступник міністра економіки Ігор Безкоровайний наголосив, що роботу з комплектації підрозділів автомобілями розпочали в минулому році. Позашляховики з високою прохідністю необхідні військовослужбовцям для виконання завдань у польових умовах, і зокрема гуманітарного розмінування. Заступник міністра запевнив, що і надалі будуть робити все для того, аби сапери були забезпечені всім необхідним і могли якісно і швидко працювати.

Уже найближчими днями нові позашляховики Toyota Land Cruiser 79 будуть виконувати завдання з розмінування територій України.