X

Автоперевізники отримають нові квоти в Польщу і менше стоятимуть на кордоні

Украина и Польша договорились о новых квотах на 2017 год для международных автомобильных перевозчиков.

На засіданні Змішаної Комісії з питань міжнародних автомобільних перевезень, яка відбулася у Варшаві 25–26 січня, було досягнуто домовленості про квоти для перевізників обох країн. Нашу делегацію очолив заступник міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгаль. Голова польської делегації – заступник держсекретаря міністерства інфраструктури та будівництва Єжи Шміт.

Автоперевізники отримають нові квоти в Польщу і менше стоятимуть у чергах.

Учасники засідання відзначили, що сьогодні спостерігається тенденція зростання обсягу міжнародних автомобільних перевезень територіями двох країн. Це пов’язано як з Угодою про зону вільної торгівлі з ЄС, так і з обмеженням транзиту через РФ. В результаті сторони підписали Протокол, що розподіляє квоти для автоперевізників на 2017 рік. Загалом буде виділено 200 тис. квот для обох країн. Передбачено можливість збільшення кількості квот для ТЗ Євро-5 і Євро-6.

Очікується, що процедура перетину польського кордону стане швидшою, що дасть можливість менше стояти в чергах. Українська та польська делегації ухвалили рішення звернутися з відповідним зверненням до митних органів обох країн. Віктор Довгаль  зазначив, що в 2017 році Україна почне реконструкцію прикордонної інфраструктури згідно з Міжурядовою угодою про зв’язаний кредит у розмірі 100 млн євро.