X

Держспецтрансслужба отримала унікальну піротехнічну машину

Державна спеціальна служба транспорту отримала від компанії “Валідус Спецавто” першу піротехнічну машину важкого типу – ПМ-В. Вона буде відправлена до Харківської області, де допомагатиме саперам у розчищенні територій від вибухонебезпечних предметів. Машина передана в рамках міжнародного проекту Європейського Союзу і найближчим часом мають бути поставлені ще чотири такі ж автомобілі.

Особливість ПМ-В полягає в тому, що вона може перевозити до 1000 кг вибухонебезпечних предметів для чого обладнана броньованим лотком, а також потужним краном-маніпулятором HIAB з вантажним моментом 15 тм та вильотом стріли до 15,1 м. Крім того, набір гідравлічного та пневматичного інструменту допоможе в розборі завалів – підйомі бетонних конструкцій масою до 18 т, перерізання металевих прутів завтовшки до 22 мм та ін.

ПМ-В виконана на повнопривідному шасі вантажівки MAN TGS 40.440 (6х6), яка розрахована на повну масу 40 та оснащена турбодизельним двигуном потужністю 440 к. с. Кабіна для екіпажу зроблена броньованою.