X

Як стронгмени потягли відразу чотири вантажівки та встановили рекорд України (відео)

В этот день, ровно 6 лет назад, в рамках выставки тяжелой спецтехники Heavy Duty 2018 в Киеве был установлен новый Рекорд Украины – четыре стронгмена под руководством Василия Вирастюка потянули канатом сразу четыре магистральных тягача Ford Trucks.

Міжнародна виставка-форум важкої спецтехніки Heavy Duty 2018 надовго запам’ятається її відвідувачам, адже у день закриття 15 березня тут було встановлено новий рекорд України. Організатори – Федерація стронгмена України та компанія АВТЕК.

Книга рекордів України поповнилася новим рекордом у категорії «Спорт, спец. підготовка, вперше». Опис рекорду: “Тяга на канаті в упорі сидячи чотирьох зчеплених між собою вантажівок у виконанні чотирьох атлетів”.

Учасники рекорду – стронгмени Олексій Новіков, Павло Гайша, Сергій Пономарьов та Артем Ушенко зуміли протягнути чотири магістральні тягачі Ford Trucks 1842T загальною вагою 35 тонн на дистанції 20,2 м всього за 35,1 сек.

Наставляв та надихав спортсменів людина-легенда Василь Вірастюк – заслужений майстер спорту України, володар титулу «Найсильніша людина світу», неодноразовий чемпіон світу у силовому багатоборстві.

Перед встановленням рекорду було проведено два тренування на розігрів. У першій спортсмени тягли дві вантажівки, у другій – уже три. І нарешті, сам рекорд – чотири вантажівки.

У результаті дипломи “Книги рекордів України” отримала Федерація стронгмена України та компанія АВТЕК, яка надала вантажівки Ford Trucks.