X

Яким міг бути ЗАЗ-1102 – унікальні фото

Цього дня, 25 січня 1991 року у дворі НТЦ «ЗАЗ-Автотехніка» відбулася презентація цікавих вантажопасажирських варіантів ЗАЗ-1102 «Таврія». Фотографія надана відомим Технічним музеєм «Фаетон» із Запоріжжя та опублікована на сторінці «Українські автомобілі» у Фейсбуку.

Представлений варіант автомобіля ЗАЗ-1102 привертає увагу, перш за все, склопластиковою надбудовою – від даху і до самої корми. У результаті це дало помітне збільшення внутрішнього обсягу вантажного відсіку.

На жаль, ця концепція так і не пішла у серію. Як відомо, на Запорізькому автозаводі влітку 1992 року почали випускати вантажопасажирський варіант ЗАЗ-11024 – з опуклими задніми дверима (була також версія з глухими боковинами замість задніх вікон).

Дослідний ЗАЗ-1306 дожив до наших часів. Фото автора

Зазначимо, що Науково-технічний центр «ЗАЗ-Автотехніка» свого часу розробив чимало примітних версій на базі ЗАЗ-1102, про які ми вже не раз писали. Це і пікапи, і шасі під різні кузовні надбудови.

Деякі з цих машин ще на ходу: як, наприклад, ця бортова вантажівка з дворядною кабіною – ЗАЗ-1306, сфотографована вісім років тому на вулицях Києва, або цей фургончик з високим дахом, виставлений на продаж на одному з сайтів приблизно в ті ж роки.

Читайте також:
Появились уникальные кадры ЗАЗ-2301 Снага (видео)

Читайте також:
ЗАЗ-1142 - як з'явилася "Таврія" з німецьким двигуном