X

Найбільший поштовий оператор США придбає вантажівки Nikola Tre FCEV

Компанія Nikola продовжує збирати замовлення на свої водневі електричні тягачі Tre FCEV. Буквально вчора було підписано угоду із найбільшим поштовим оператором США – AJR Trucking про закупівлю 50 машин. Постачання має розпочатися вже у IV кварталі цього року. Опрацьовується також питання створення мобільних заправних станцій з тиском 700 бар. Зауважимо, що AJR Trucking свого часу став піонером із закупівлі вантажівок на стислому природному газі, а в 2022 році уклав з компанією Kenworth найбільше у США замовлення на придбання акумуляторних електровантажівок важкого класу.

Електричний тягач Nikola Tre FCEV оснащений силовою установкою постійною потужністю 536 к. с. та має запас ходу до 800 км. Час заряджання складає всього 20 хвилин. Днями Nikola уклала стратегічну угоду з компанією Voltera на створення мережі із 50 заправних водневих станцій протягом найближчих п’яти років.

Зауважимо, що покупці водневої вантажівки Nikola Tre FCEV можуть розраховувати на державну компенсацію у рамках програми СARB у розмірі 270 тис. доларів. А от на батарейний електричний тягач Nikola Tre BEV нараховується субсидія 120 тис. доларів. Ця машина має потужність 645 к. с. та запас ходу до 560 км. Час заряджання батарей – 90 хвилин.