X

На українському ринку спеціалізованих автомобілів з’явився новий лідер

За підсумками перших шести місяців 2023 року вітчизняний ринок спеціалізованих та переобладнаних автомобілів становив 2475 од. І перше місце з продажу тут вибороли комерційні машини марки Citroen.

Особливо слід відзначити розвізну модель Jumper, на базі якої вітчизняними кузовними забудовниками були створені автомобілі різного призначення.

Так, компанією «Автоспецпром» фургон Citroen Jumper був переобладнаний на карету швидкої медичної допомоги. А інше підприємство – “Реформ” виготовило на цій базі цілу лінійку спецтранспорту.

Почнемо з інкасаторських автомобілів, захищених шведською бронею Swedor Armor. Оснащені 130-сильним турбодизелем 2,2 л вони мають середню витрату палива 10 – 11 л на 100 км. «Реформ» пропонує і хлібовози з кузовами на 108 лотків, виготовлені із сендвіч-панелей для оптимальної температури всередині, а також ізотермічні фургони.

Завод спецтехніки «Техкомплект» збудував на шасі Citroen Jumper аварійно-ремонтні майстерні, оснастивши їх ємними кузовами-фургонами з пасажирським та технологічним відсіками. П’ять таких машин нещодавно було відправлено замовникам.

Особливо необхідно виділити позашляхову версію Citroen Jumper – Dangel 4×4. Крім повного приводу, ці машини мають посилену підвіску і потужний захист двигуна знизу. А в якості опції пропонується ще збільшений кліренс.