X

Вітчизняні аграрії закуповують надлегкі автопоїзди для перевезення зерна

СП «Нібулон» – лідер аграрної галузі України – уклав контракт з компанією «Сканія Україна» на поставку 74 сідлових тягача Scania та 64 напівпричепи-зерновози від бельгійського виробника Stas. Перша партія включає 30 машин із надлегкими напівпричепами, кузови та рами яких виготовлені з алюмінію. Таким чином, надлегкі автопоїзди, п’ять з яких уже виїхали на вітчизняні дороги, дозволять перевозити ще більше вантажу.

Сідлові тягачі Scania моделі R450 оснащені 13-літровим двигуном Євро 5 потужністю 450 к. с. і максимальним крутним моментом 2350 Нм. Коробка передач з автоматичним керуванням Scania Opticruise сприяє економії палива та полегшує роботу водія. Машини укомплектовані системою допомоги при аварійному гальмуванні (AEB), а також світлодіодними фарами та протитуманками. Сім тягачів Scania поставлять у виконанні ADR FL та залучать до перевезення палива.

Зазначимо, що СП “Нібулон” сьогодні проводить масштабне оновлення свого автопарку. Це пов’язано з активним розвитком комбінованих логістичних маршрутів з доставки зерна. Після підриву окупантами Каховської ГЕС автотранспорт почав активно використовуватись для вивезення продукції з річкових елеваторів уздовж Дніпра. Все це вимагає нового та більш ефективного рухомого складу.