X

Показано найнезвичайнішу пожежну автодрабину – на базі Trabant 601

Відома мікролітражка часів НДР, з кузовом із пластмаси, виявляється працювала в пожежній команді. Йдеться про автомобіль Trabant 601, який ґрунтовно переробили. У результаті вийшла розсувна автодрабина. Машину для цього неабияк подовжили. В результаті виникла 4-дверна кабіна для бойового розрахунку. Але найцікавіше знаходиться позаду. Це тривісний візок, на якому, власне, і змонтована багатометрова автодробина. Сподіваємося, що двигун на цій машині стоїть куди потужніший, ніж рідний – двоциліндровий, двотактний, з повітряним охолодженням,  робочим об’ємом 600 см куб., який розвивав 26 к. с.

Якщо придивитися до автодрабині, то за нею проглядається ще один, не менш дивовижний автомобіль. Це машина швидкої допомоги, зроблена з того ж Trabant 601 та мікроавтобуса Barkas B1000.

Фото Леонида Гоголева

До речі, з пожежним автомобілем Trabant 601 нам вдалося особисто ознайомитись на виставці Pyros, яка проходила у Брно ще 1996 року. В даному випадку машину перетворили на пікап для перевезення спецобладнання. На цьому автомобілі розширили колію та встановили колеса збільшеного розміру. Привертає увагу «кенгурятник» на передньому бампері та виведена вгору вихлопна труба ліворуч по борту.

Читайте також:
Найбільш незвичайні лімузини на вулицях Берліна - від Trabant до Hummer