X

Тролейбус “Еталон” допоможе відкрити новий маршрут у Чернігові

Днями чернігівськими вулицями пройшла обкатка нового тролейбуса «Еталон» Т12220, виготовленого на Чернігівському автозаводі. Такі машини незабаром обслуговуватимуть новий маршрут «Діагностичний центр – мікрорайон Шерстянка». Таким чином, він з’єднає з центром з одного боку Бобровицю, а з іншого – Подусівку, повідомляє телеканал «Дитинець»

Зазначимо, що у Шерстянці раніше не було тролейбусного сполучення. Цікаво, що для його появи монтаж контактної мережі не знадобився. Справа в тому, що новий тролейбус «Еталон» має функцію автономного ходу, що дозволяє йому проїжджати без живлення ззовні цілих 20 км. Струмоприймачі від’єднуються від мережі дуже швидко – з робочого місця водія. Всього на новому маршруті працюватиме чотири таких красені.

Нагадаємо, що Т12220 було презентовано ще наприкінці 2020 року. Цей тролейбус уніфікований по кузову з автобусів А12220 і, як і він, має салон з повністю низькою підлогою. Машина рухається асинхронним електромотором потужністю 180 кВт. На даху встановлені мікропроцесорна система управління від компанії “Інформбізнес” (Молдова) та літій-іонні акумулятори Winston Battery ємністю 100 Ач. Трооллейбус оснащений пневмопідвіскою із системою нахилу кузова на зупинках – kneeling.

Читайте також:
Корпорація «Еталон» засвітила перспективні автобуси та тролейбуси